Detta är ett pensionstal skrivet för lärare som förbereder sig för pensionering. Lärare som förbereder sig för att gå i pension från skolan, vänligen hänvisa till den.


Mellanstadiets rektor pensionsceremonital

När jag kom in på campus fylldes hela området runt skolan av grönt, och jag trodde att säsongen av färskt grönt började här. Jag tycker väldigt synd om att jag låter så många människor samlas på ett så trångt gym trots att värmen inte har slutat.

Min första tanke var att jag kort skulle säga hej till de lärare och elever jag arbetade med. Jag vill dock uttrycka min djupaste tacksamhet till skolans vice rektor och andra fakultetsmedlemmar som arrangerade en oväntat storslagen pensionsceremoni.

Pensioneringen, som jag länge hade tänkt på som någon annans verksamhet, kom till mig också och i dag avslutas min 33-åriga lärarkarriär. Under tiden, tack vare er generösa hjälp och stöd, är jag väldigt tacksam över att kunna gå i pension utan några större fel. Och när jag ser alla ○○ mellanstadieelever som jag älskar och uppskattar mest, och våra ○○ mellanstadieelever som växer upp dag för dag med sina föräldrars och lärares förväntningar, är det beklagligt att de går i pension. Jag tycker synd om att jag inte kommer att kunna träffa er igen, så jag kan inte ta mina steg. Jag hoppas innerligt att du kommer att studera lyckligt med en frisk kropp och bli en fantastisk person. Gå inte emot lärares och föräldrars förväntningar, så snälla växa upp ordentligt.

Även om jag nu är i stånd att se dig växa upp utifrån, om jag någonsin stöter på dig på gatan, om jag hälsar dig som förut, kommer det inte att finnas någon större glädje än så här. Även utan att någon inser det, skulle jag vilja uttrycka min uppriktiga tacksamhet till de lärare som i tysthet utövar kärlek till sina lärjungar och till de lärare som arbetat hårt för sann utbildning med mig. Lärarnas hjärtan blir juveler som inte kan jämföras med någonting i världen och lyser vackert. Ha kul att lära barnen som du alltid har gjort.

Alla, jag, rektor ○○○, kommer tillbaka som fysiska personer efter 33 års undervisning. Under tiden har jag tänkt på att lära ut som ett yrke och att arbeta. Jag skulle vilja vara stolt över att jag har ägnat all min energi åt att odla rätt karaktär hos barn var jag än arbetar. I synnerhet tycker jag att ○○ Middle School är en skola som gav en bättre karaktärsutbildning än någon annan skola. Att barn som växer upp och behandlas som prinsar och prinsessor hemma och inte vet hur man ska vara generösa växer upp till varmhjärtade barn som tar hänsyn till andra, tack vare de välutbildade lärarna här. Under tiden vill jag böja mitt huvud i tacksamhet till mina skollärare och föräldrar för deras generösa samarbete och stöd. Jag kommer aldrig att glömma de minnen jag gjort med dig hela denna tid. Jag önskar alla lärare, föräldrar och släktingar som deltog i detta evenemang god hälsa och lycka under året.


9 maj 2023

○○Rektor på mellanstadiet ○○○


Gymnasierektor pension ceremoni

Hej alla? Det är fortfarande varmt. Det är väldigt varmt mitt på dagen så här, men jag gjorde mig i ordning tidigt i morse och lämnade huset, och nu tyckte jag att morgonluften var ganska kall. Jag kunde inte ignorera tidens försyn. Den här sommaren var exceptionellt varm, så det verkade som att hösten aldrig skulle komma, men naturen och tiden verkar vänta på hösten, inte sommaren.

Som sommaren, vem vet när jag ska lämna, står jag framför dig för att det är dags att gå. Jag har försökt dedikera så länge, och jag står på den sista platsen i det samfund som jag tror är min kallelse. Jag har blandade känslor. Finns det ett ord som exakt uttrycker mina känslor lika mycket som ordet ånger? Förr eller senare tror jag att jag kommer att sakna det här stället igen. Spänningen under min första dag på jobbet är fortfarande livlig, men det har redan gått mer än 40 år. Det är förvånande att tiden går fort. Precis som vi inte kan hålla rinnande vatten i våra händer, kan vi inte fånga åren som går, eller hur?

Som lärare kommer jag aldrig att glömma ögonen på de unga eleverna som tittade på mig med ljusa ögon under lektionen. Det gav mig alltid ny energi och styrka, och gav mig alltid hopp, mod, stolthet och glädje. Dessutom, när de blev fullvärdiga socialarbetare och kom på besök till mig, var det en glädje och belöning i sig.

Jag är nu på väg att avsluta 40 år av min lärarkarriär. Det är faktiskt väldigt tråkigt att jag inte längre kan ta emot elevernas energi, men jag kommer nu att kliva av denna position för att börja ett nytt liv. Pensionering kallas ofta för en ny början. Jag kan inte inse det än, men morgonen när jag öppnar ögonen för ett nytt liv börjar igen.

Och även om jag kliver av från den här positionen får det mig att tänka på vad jag kan göra för små barn. Jag vill fortsätta att gjuta passion och kärlek i mitt nya arbete som jag har gjort hittills. Det sägs att ryggen på en person som vet när den ska lämna är vacker och lämnar när de applåderar för att få de största applåderna. Även om jag inte kan undervisa längre är jag stolt över att jag en gång deltagit i läraryrket, och jag kommer att fortsätta leva utan skam. tack


9 maj 2023

Rektor ○○○


Rektors pensionshälsning (vinter)

Hallå? Vädret är ganska kallt. Hur kan det vara så kallt redan i november? Redan för några dagar sedan blåste det en varm vind, men det verkar som att vintern redan är ett steg närmare. En enda vindstråle som vänder sig känns kallare än den kalla luften som omger den. Det är så tråkigt att behöva säga hejdå till dig en kall dag.

Jag lämnar skolan idag för sista gången. Medan jag var rektor på ○○ gymnasiet var jag verkligen glad över att vara med bra lärare och fantastiska elever. tack När jag står här idag kan jag känna verkligheten att jag inte längre kan vara med dig. Och de tider jag tillbringade med dig flöt igenom mitt sinne.

Jag stod på podiet när jag först blev anvisad till skolan, och jag blev förvånad. Det är för att jag har sett elevernas unga ögon som är som starkt stjärnljus. Det var bara en tidsfråga innan eleverna skulle bli fantastiska människor om de hade en bra guide. Så jag var riktigt nöjd med mina 5 år på gymnasiet. Med insatser från mina lärare och mig själv förändrades eleverna lite i taget, och till slut valdes vår gymnasieskola som den främsta skolan att gå på av utbildningskontoret. Jag tror att anledningen till att vår skola kunde få bra recensioner är för att eleverna pluggade hårt och lärarna lärde hårt. Många människor uppskattar mitt arbete. Men jag tror inte att jag kom så långt på egen hand.

Det är synd att om jag hade ett år till skulle jag kunna ändra på fler saker och se fler framsteg. Det är väldigt tråkigt att vi måste lämna så här. Men allt som har en början har ett slut. Slutet kommer snart till er, studenter. Slutet på studierna som gör eleverna jobbiga just nu kommer snart, och finns det lärare som har svårt att undervisa så kommer det snart ett slut. Beroende på hur du spenderar det här ögonblicket kan det sluta med ånger eller det kan sluta med stolthet. Du har gott om tid. Det jag vill säga till er elever och lärare är att det inte är lätt att nå ett slut utan ånger, men om ni gör ert bästa i detta ögonblick kan ni nå ett tillfredsställande slut. Jag ångrar också, men jag tror att jag kan vara stolt inför er idag att jag har jobbat hårt. Jag kommer inte att vara här i framtiden, men snälla jobba hårdare för att få vår skola att lysa. Och jag hoppas att du blir en person som lever ett liv utan ånger. tack


3 november 2022

Rektor ○○○


Avskedsbrev från rektor till elever

Hallå? Jag skulle vilja uttrycka min tacksamhet till alla seniorer och juniorfakultetsmedlemmar som tog sin värdefulla tid att närvara vid min pensionsceremoni trots det ojämna vädret. Idag är den här sitsen ett beklagligt ställe att lämna skolan jag varit förtjust i i 35 år och 6 månader, vilket saknas på många sätt. Om du tänker efter så tror jag att denna hedervärda position var möjlig på grund av din oändliga uppmuntran och stöd fram till idag, och än en gång vill jag uttrycka min uppriktiga tacksamhet med min familj.

Alla vi respekterar och älskar! Eftersom idag är en plats där jag lämnar mitt inlägg, skulle jag vilja dela några personliga minnesord med mina alumner. Jag är en mycket lycklig person. Och jag är en person som har fått mycket hjälp av människor runt omkring mig. Till en början, på samma kontor som ○○ High School, en prestigefylld lokal gymnasieskola, arbetade jag tillsammans med lärare i mellan- och gymnasieskolan. Du vet inte hur mycket de lärarna älskade mig. Om det inte hade varit för deras kärlek hade jag förmodligen bytt jobb i industrialiseringens hetta på den tiden, och jag tror att jag skulle leva ett svårt liv vid det här laget.

När jag hade undervisat ett tag var jag besatt av högskoleprov. När jag var lärare på gymnasiet 3 gick jag till jobbet en timme tidigare än andra klasser. Jag handlede självstudier och tog frågor från studenter. Även om jag inte var en engelska huvudämne, försökte jag lära ut engelska utan rädsla. Det fanns en tid när jag skröt om att om jag hade bra betyg på college så trodde jag att det berodde på att jag var bra på att undervisa.

De senaste åren har jag ofta frågat mig själv: "Hur trogen har jag varit att undervisa och disciplinera elever i skolan?" När jag ser tillbaka på det förflutna, studerade jag inte läroböcker ordentligt och undervisade grovt. När jag vägledde eleverna konfronterade jag mina känslor och undervisade dem med styrka. Jag ångrar och ångrar att jag försummade en lärare jag inte gillade. När jag ser tillbaka har eleverna som fick min dåliga handledning nu blivit centrum i vårt samhälle. Det skulle vara tur om eleverna själva var kloka och gick bra framåt, men om det finns några lärjungar som lever ett hårt liv på grund av min dåliga undervisning tycker jag mycket synd om dem. Om jag kunde gå tillbaka till den tiden, skulle jag vilja undervisa av hela mitt hjärta och mer uppriktighet.

När jag drev skolan som rektor trodde jag alltid på lärarnas tydliga skäl, starka kompetens och passion för utbildning. Så om möjligt försökte jag inte lägga mig i lärarnas utbildningsverksamhet och stöttade dem helhjärtat. Detta beror på att jag trodde att våra lärare verkligen skulle ägna sig åt att vårda elevernas potential och fostra önskvärda människor som krävs av vårt nationella samhälle.

Ärade ärade gäster och kära lärare, det verkar som att min tid har blivit för lång. Jag kommer nu att lämna den goda skolan ○○ Gymnasiet och skolan där jag tjänstgjorde i 30 år. Jag är väldigt ledsen över att lämna, men jag kommer att gå vidare till en ny värld som en sjöman på väg till ett okänt hav. Tack så mycket för all denna tid. Adjö.


27 maj 2023

Rektor ○○○


Rektors sista tack till eleverna vid pensionsceremonin

Hej gymnasieelever. Det är den tid då värmen försvinner och en sval bris blåser. I år, redan i september, började löven vända och när jag tittade upp doften av färgglad höst var överallt. Och utanför fönstret regnar det, hösten skyndar på. Nu, efter att det här regnet upphört, måste vi förbereda oss för vintern. Förbereder du dig väl för vintersäsongen? Jag skulle vilja tro att den som organiserar årsavslutningen bra kan flyga bra genom vintern. Mitt hjärta är redan upptaget och redo att hälsa det spännande nyåret och lämnar ånger och ånger bakom mig. Jag hoppas att du och jag kommer att uppnå alla de mål vi satt upp för att uppnå i år och välkomnar ett hoppfullt nytt år.

Dagen jag först kom till den här skolan var det en tid då höstregnet föll som idag. När hösten gick och vintern närmade sig blev jag glad och rädd när jag träffade dig, men det är redan dags att säga hejdå till er alla. Tack så mycket, men hur kan jag beskriva min tid med dig på bara några rader? Jag kommer att sakna dig för alltid som om du hade lagt det i ett fotoalbum som ett minne, och jag kommer att be för att du ska må bra. Det är en självklarhet eftersom jag är på väg att gå i pension, men förlåt mig för att jag står framför dig några månader i förväg. Det är synd att jag inte kan stanna kvar i lärarjobbet längre på grund av försämringen av min hälsa, vilket är en personlig orsak. Du är mitt hopp, dröm och kärlek. Vart jag än går kommer jag att ta det hjärtat med mig utan att ändra mig, så var inte för ledsen.

『John Maxwell Coetzee』 berömde storheten av tro och kärlek så här. "Var och en bär inom sig storhetens frö. Även om fröet inte har spirat ännu, om någon tror på det, kommer det att gro ur fröet. Varje gång du tror på dem ger de dig livets vatten, värme, mat och solljus.”

Det stora fröet inom dig är från början så litet att bara du kan se det. Om du växer upp till ett träd och bär frukt kommer du att kunna framstå som en framgång som alla andra kan avundas. Det säger sig självt att när du tror på din vision och är villig att sprinta efter den, kan du knappt uppnå den. Du måste kunna uppskatta människor som tror på din potential och ger dig generös kärlek. Det beror på att bitterhet och tjat för dig är omöjligt utan tillgivenhet.

alla! Jag kommer nu att heja på dig utanför skolan. Som person som vill att dina drömmar ska gå i uppfyllelse, om du har några svårigheter eller behöver hjälp, vänligen kontakta mig när som helst så kommer jag springande för att hjälpa till. Jag kommer inte heller att oroa mig eftersom de andra lärarna kommer att berätta om inträdesprovet och vägleda dig. Nu är jag ledsen över att säga hejdå till er alla, och jag hoppas att jag kommer att förbli er tigerrektor för alltid. Lyssna noga på den nya läraren och var en fantastisk person. tack


18 augusti 2023

○○Rektor för gymnasiet ○○○


Avskedsceremoni Rektors meddelande

Hej alla. Tiderna verkar förändras väldigt snabbt. Tiden springer redan mot slutet av november 2023. När tiden går fort verkar människor och saker omkring oss förändras i snabb takt. När det kommer till slutet av året, tänker du på detta? ’Har tiden gått så här redan?’ Normalt sett kan jag inte ens gissa hur snabbt tiden går. Men när jag alltid tittar i kalendern och ser en månad med "11" eller "12" skrivet på, inser jag hur snabbt tiden har gått.

Många saker förändras över tiden. Men det finns vissa saker som aldrig borde förändras. Vi uttrycker det ofta som "sanning". I takt med att tiden går fort så hoppar jag nu av min tjänst som rektor. Även detta skulle vara en förändring. Men som absolut lärare skulle jag vilja förmedla sanningen som inte får glömmas till yngre lärare på väg ut.

Det är vikten av varje ord. Vi är lärare. Barn lär sig och utvecklar sina tankar genom oss. Ett ord från dig kan vara antingen hopp eller förtvivlan för sådana barn. Det betyder att det är så viktigt. Som ett resultat måste vi vara särskilt försiktiga med våra ord. Vi behöver tala ord som kan ge hopp och mod till barn, inte de där lätta orden som vi brukar använda till vänner och familj.

Det sägs att många av de tondöva inte har kunnat sjunga inför andra under resten av sitt liv på grund av ett ord som någon oavsiktligt slängt ut som tondöv. Faktum är att det är trevligt att se någon som sjunger bra, men även om han inte kan sjunga bör vi uppmuntra honom att säga att han är vackrare när han sjunger självsäkert. Det är för att det är en människas hjärta att ge fler applåder till dem som jobbar hårt oavsett vad.

En lärares ord kan bygga upp människor eller få ner dem. I synnerhet måste vi vara försiktiga med ord som utvärderar en persons talang. Även om alla i världen är tondöva, om någon behåller sin plats och klappar, kanske en världsberömd kändis som ingen kan imitera föds.

Så vår roll är väldigt viktig. Med våra ord beror ett barns framtid på det. Visdomen som förvandlar en mycket liten brist till en fördel, personen som väcker den, det är vad du måste göra.

Nu är jag inte på campus. Jag lämnar dock denna plats med lätta steg eftersom jag tror på mina yngre lärare. Kom ihåg "viktigheten av varje ord" jag betonade förra gången. tack


18 november 2023

Rektor ○○○


Ett meddelande till elever och lärare vid rektorns pension ceremoni

Efter pensioneringen går bara ånger förbi. Träd över hela gatan har färgat sina löv i lysande färger. De färgglada löven förkunnar att det är höst. Men det dröjer inte länge innan hösten är slut. I mitten av november blåser kalla vindar och vintern börjar. När jag tittar på det tycker jag att tiden blir vackrare när man blir äldre. Jag tror att det skulle vara trevligt om en människas liv skulle bli vackrare när de blir äldre, precis som tiden.

Den här personen som saknar mycket lämnar nu sin gamla skola. Jag kommer aldrig att glömma den kärlek och omtanke som hjälpte mig på olika sätt under min ämbetstid och fyllde upp mina brister. Dessutom kommer jag aldrig att glömma det vackra leendet som alltid och överallt hälsade mig artigt, och jag kommer att behålla det i mitt hjärta.

Jag minns för ungefär 35 år sedan, när jag hoppade in i utbildningsvärlden med bara ungt blod och ingen kunskap i huvudet, jag orsakade mycket skada för människorna runt omkring mig genom att upprepa otaliga misstag och misstag. Dessutom kom jag till denna plats med ett hjärta av djup självreflektion för att se om jag inte slarvigt lärde eleverna fel innehåll.

Idag, när jag står på platsen där jag ska gå i pension, dyker det upp fler dåliga saker och ånger än minnen av bra saker. Jag är inte säker på om jag har åldrats vackert.

Lärarnas fel kan delas in i två huvudkategorier utifrån deras motiv. Det finns saker som du gjorde medan du visste att de var fel, och saker som började utan att veta att det var fel och började oskyldigt men slutade illa. Det viktiga är att båda sätten kan ha en enorm negativ inverkan på eleverna. Därför ska allt arbete som lärare alltid utföras efter att ha tagit hand om minsta detalj om hur det kommer att påverka våra elever.

Det mänskliga är att inte veta vad som kommer att hända imorgon. Så vi måste tänka på varför våra förfäder lämnade efter sig i historien talesätten att dagens olycka kanske inte förvandlas till morgondagens olycka.

När man lever i världen finns det inte bara bra saker. Ibland finns det svåra saker, orättvisa saker, och varför finns det inga sorgliga saker? I så fall bör ni elever skicka ett varmt hjärta av tolerans när lärare gör något fel. En sann lärare-lärjunge-relation etableras när läraren hjälper dem att återhämta sig från sina misstag och etablera sig som fantastiska igen.

Under min tid som lärare hade jag turen att träffa varma lärarkollegor vart jag än gick och få mycket hjälp. Tack för allt detta, och jag är på väg att hoppa av skolan. tack


18 oktober 2023

Rektor ○○○