När jag gick på college reste jag till Europa med en grupp vänner. Här är en sammanfattning av vår resa till fem europeiska länder.


Att resa till Europa har varit min dröm och förhoppning sedan jag var liten. Med otaliga historiska platser, vackra landskap, nya språk och nya människor är Europa en plats som jag vill besöka innan jag blir gammal. Särskilt under mina mörka och svåra gymnasieår studerade jag hårt med hopp om att jag skulle kunna backpacka med mina vänner på bara ett år. När jag blev student och försiktigt bad mina föräldrar om tillåtelse att åka på backpackingresa hoppade jag av glädje. Så jag organiserade en sammansvetsad grupp resenärer runt mig för att tillbringa 22 långa dagar i Europa. Så tillsammans med fyra vänner flög jag till andra sidan jorden för att tillbringa tre fantastiska veckor.

Men resan fick inte en smidig start. Två månader före avresan, när vi skulle bestämma vilka länder vi skulle resa till, kunde vi inte komma överens. Några av våra vänner hade redan rest till vissa länder i Västeuropa, och vi hade olika idéer om vart vi ville åka. Lyckligtvis tog det inte lång tid innan vi bestämde oss för en rutt med fem länder: England, Frankrike, Schweiz, Italien och Tyskland. Under mina slutprov lade jag studierna åt sidan och började planera min resa. Naturligtvis fick jag inte göra en detaljerad plan förrän precis innan jag lämnade landet.

Det första landet vi besökte var England, gentlemännens land. Kanske för att det var vår första resa till Europa blev vi överväldigade av vad vi såg. Vi såg Big Ben, Westminster Abbey, Tower Bridge och mycket mer, med magnifika byggnader som sträckte sig från Trafalgar Square i alla riktningar. Vi blev överväldigade av spänning och brast nästan i gråt när vi såg dessa byggnader i verkligheten efter att bara ha sett dem på bild. Det som gjorde det ännu mer fantastiskt var att England ligger så långt norrut på jordklotet att solen aldrig går ner. Det var inte förrän kl. 22.00 som solen äntligen dök ner under den västra horisonten, vilket gjorde att vi kunde tillbringa hela dagen med att vandra runt i London som galningar. Några av våra favoritminnen är när vi drack champagne i solnedgången på Themsen vår första dag i London och försökte ta tåget till Cambridge bara för att komma bort från staden, men dörrarna stängdes mitt i resan och vi fick panik helt ensamma. På morgonen när vi skulle åka till Paris missade vi nästan vårt Eurostar-tåg eftersom två vänner hade försovit sig. Alla dessa missöden har blivit glada minnen i våra sinnen.

Vår nästa destination, Frankrike, gjorde oss förvirrade från dag ett. Till att börja med var det extremt svårt för oss att resa eftersom vi inte kunde tala språket. Det krävdes en termins rudimentär franska och handgester från oss alla fyra för att överleva. Efter fyra dagar i Paris, som var allmänt cyniskt jämfört med det gästvänliga Storbritannien, var vi utmattade, men stadens fantastiska nattliv, Notre Dame-katedralens storslagenhet, Champs-Élysées glamour och Eiffeltornets och Triumfbågens skönhet höll oss igång. Och den sista dagen, när vi besökte slottet i Versailles, var det fantastiskt att vara i en grupp med åtta koreanska resenärer som alla hade bokat med samma resebyrå. De var ungefär i samma ålder som vi och hade alla bra personligheter, så vi kom mycket bra överens, och från den dagen reste vi med dem under resten av resan.

Schweiz var en minnesvärd och oförglömlig del av vår resa. Vi tillbringade tre dagar i Schweiz, och bara en av dessa dagar var verkligen utomhus. För det första var hotellet vi bokade in av resebyrån beläget i en mycket avskild och lugn landsbygdsstad med ingenting att se, så vi satt fast i tre dagar. Men att vara instängda på hotellet i två nätter gjorde att vi lärde känna oss fyra och de åtta andra resenärerna otroligt väl. Vi spelade kort, spelade hasardspel, gick på promenader och hade till och med en grill- och drinkfest den sista kvällen, vilket var ett roligt sätt att tillbringa en schweizisk natt. På den tredje dagen tog vi en gondoltur till toppen av ett närliggande berg som heter Mt Titlis. På isen på toppen av berget åkte vi en snösläde i en oändlig slinga, och på vägen tillbaka ner åkte vi våra kickboards för att återskapa en kartrider.

Italien var vår död. Till skillnad från något annat land tillbringade vi sex dagar i Italien, och efter att ha varit vana vid svalare klimat upplevde vi värmen på 42 grader för första gången. I synnerhet Vatikanstaten är ett mycket heligt område där påven bor, så endast långbyxor är tillåtna, och vi kunde tillbringa en dag i bastun gratis. Under sex dagar reste vi till Milano, Florens, Rom och Vatikanstaten, men ärligt talat minns vi inte mycket av det. Allt vi minns är den gassande solen, den intensiva luftfuktigheten och den svala luftkonditioneringen utanför byggnaderna. Men trots svetten tycker vi ändå att vi såg allt. Colosseum, Peterskyrkan, Trevifontänen, Pantheon, Michelangelos kulle, Duomo osv. var alla fantastiska platser att hänga på och ha det trevligt. På vår sista dag tog vi farväl av Rom med en grupp som glödde i mörkret vid änglarnas slott och njöt av nattutsikten över Rom, men vi missade vår bil. Det slutade med att vi knappt hann med nattbussen tillbaka till vårt vandrarhem.

Det sista landet, Tyskland, var ett paradis för oss. För att inte tala om det svala vädret, köttet och alkoholen var billigt och utsökt jämfört med andra länder. Vi har förmodligen aldrig ätit så mycket kött på en 22-dagarsresa. Dessutom var vi alla imponerade av ölen, som var så annorlunda jämfört med den öl vi brukar dricka i Seoul. En av de saker som slog oss när vi reste runt i Tyskland var hur normaliserat öl är i Tyskland. Barer är restauranger, restauranger är barer, och det var chockerande att se tyskar äta lunch med ett 1L-glas öl bredvid sig. Tack vare detta kunde vi njuta av tre dagar av autentisk tysk kultur.

Jag reste runt i Europa i 22 dagar och såg många sevärdheter, men jag kunde känna att jag växte under de tre veckorna. Fram till dess hade jag levt i det trånga Korea och bara haft ett mål i sikte: inträdesproven till college. Men nu när jag har öppnat ögonen och sett mig omkring har jag insett att världen är stor, att det finns många människor och att det jag ser framför mig inte är allt. Jag har insett hur snävt jag har tänkt och hur liten min radie har varit. Att se hur mycket jag ännu inte har upplevt och hur många platser jag ännu inte har besökt har fått mig att fundera över min framtid.

En annan sak jag insåg var vikten av vänner. Om vi hade rest med en grupp människor som inte hade samma syn på saker och ting, skulle resan ha gått i stöpet på mindre än en vecka. Men jag tror att vi är väldigt lyckligt lottade att resan förde oss närmare varandra istället för att bråka. Jag är också glad att jag kunde lära känna nya människor på den här resan, och jag är lycklig över att ha så fantastiska minnen att dela med så fantastiska människor.